Ana Sayfa HABER Karnabahar çorbası

Karnabahar çorbası

264
0

Karnabahar çorbası

Yemeği, kızartması ve salatası da yapılan karnabaharın bu kez çorbasını sizlerle paylaşıyoruz…


Malzemeler


1 adet küçük boy karnabahar

1 adet orta boy patates

1 adet orta boy kuru soğan

2 adet kereviz sapı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 su bardağı sıcak et suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


Servisi için:


1/4 demet dereotu

1 su bardağı kruton (fırınlanmış ekmek küpleri)


Pişirme süresi: 35 dakika


Servis önerisi: Blenderdan geçirdiğiniz çorba karışımında iri parçalar halinde kalan karnabaharlar bırakabilir, arzuya göre çorbayı, kırmızı toz biberle yakılmış tereyağı ya da kruton ekmek küpleriyle de servis edebilirsiniz.


Nasıl yapılır


Kök kısmını kestikten sonra çiçeklerine ayırdığınız karnabaharların sap kısımlarını kısaltın. Bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını süzdürün. Kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesin. Kereviz sapını ince ince doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra karnabahar, patates, kuru soğan ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu katıp orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın.


Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın. Karnabahar ağırlıklı olmak üzere et suyunda haşlanan sebzelere hazırladığınız sos karışımını ekleyin.


Son olarak; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin. Dereotuyla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.


Not: Çorbaya iri parçalar halinde kıyılmış havuç ve maydanoz da ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz