Tavuklu Karnıyarık

  • Malzemeler
  • 1  tavuk göğüs eti
  • 4 patlıcan
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1  yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber, tuz, zerdeçal

Yapılışı;

Yemeğimize başlamadan önce patlıcanların sap kısmını koparmadan çizgili şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin. Süzdükten sonra kızgın yağda kızartın. Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayıp sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın.Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve baharatları ekleyip kavurulur. Doğranmış yeşil biber, domates, salçaları ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika pişirin. Patlıcanların ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığımız tavuğu  içten yerleştirin.  Yarım su bardağı sıcak su koyup 175 derecede ki fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra hazır hale gelecektir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top