Madımak Aşı Yapılışı

Malzeme Listesi

  • 1 kg madımak
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kasığı tereyağı
  • 1 yemek kasığı salça
  • 1 fincan kalın bulgur (Türk kahvesi fincanı)
  • tuz
  • karabiber
Yapılışı;
Öncelikle Madımaklar geniş bir tahta üzerinde satırla iyice  küçük şekilde kıyılır. . Kıyılan madımaklar özellik ve rengini kaybetmemelidir.Sonra  soğan yemeklik doğranıp yağ ve salça biraz kavrulduktan sonra  et eklenir 2 dk kavrulur ve üzerine  madımak koyulur. Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra tuz, karabiber eklenir. Su 10 dk kaynayınca üzerine bulgur  dökülür.  Ocagın altı en kısık düzeye getirilir ve kısık ateşte pişirilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top