Canınız atıştırmalık bir şeyler mi istedi? İşte size harika bir atıştırmalık tarifi… Patatese farklı bir bakış açısıyla hazırlayacağınız patates waffle…
Malzemeler
3 adet büyük boy patates
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal (arzuya göre)
Patatesleri kızartmak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Pişirme süresi: 20 dakika
Pişirme önerisi: Patatesleri kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğradıktan sonra sıcak sütle de haşlayabilirsiniz.
Nasıl yapılır
Bol suda yıkayıp kabuklarını güzelce temizlediğiniz patatesleri kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Kıvam alan patateslerin kabuklarını soyup sıcağı sıcağına bekletmeden özlü bir kıvam alması için çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
Hazırlamış olduğunuz patates püresini; yumurta, krema, tereyağı, un, kabartma tozu ve baharatlarla karıştırarak hamur haline getirin.
Önceden ısıttığınız waffle makinesinde tereyağını eritin. Hazırladığınız patatesli hamurdan birer yemek kaşığı kadar alıp makinede bastırarak waffle şeklinde kızartın. Arzu ettiğiniz soslar eşliğinde bekletmeden sıcak olarak seervis edin.
Afiyet olsun…