Dilerseniz hazırlayacağınız smoothieyi tarçın gibi sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilir, farklı meyve ilaveleri ile de kendi damak zevkinize göre lezzetlendirebilirsiniz.
Malzemeler
200 ml. yağsız süt
4 dilim kavun
1 yemek kaşığı yoğurt (suyu süzülmüş)
1 tatlı kaşığı bal
Servisi için:
2 dal taze nane yaprağı
Nasıl yapılır
Kesip yeşil kısımlarını kabuk üzerinde bıraktıktan sonra dilimlediğiniz kavunu küçük parçalar halinde kesin. Yoğurdun suyunu süzün. Yağsız süt, kavun parçaları, yoğurt ve balı blender kabına alın. Tüm malzemeyi kısa bir süre, hafif pütürlü bir halde kalana kadar blender yardımıyla çekin. Taze nane yaprakları ile süsledikten sonra bekletmeden soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Smoothie’lerde kullandığınız malzemeleri soğuttuktan sonra kullanabilir, arzuya göre buz ekleyebilirsiniz. İnek sütüne alerjisi olanlar yağ oranı düşük keçi sütü ya da laktozsuz süt kullanmayı tercih edebilirler.
Afiyet olsun…