Ana Sayfa HABER 9 Aylık Hamilelik Boyunca Yaşanan 8 Önemli Değişiklik

9 Aylık Hamilelik Boyunca Yaşanan 8 Önemli Değişiklik

256
0

timthumb (2)

1. Adet Gecikmesi

Düzenli adet gören ve düzenli cinsel ilişkisi olan bir kadının adet gecikmesi olduğunda bunu gebeliğin ilk belirtisi olarak düşünmek gerekir. Gebelik olmasına rağmen, ilk 2-3 ay “üstüne görme” tabir edilen adet kanaması nadiren yaşanabilir. Fakat bu kanama her zaman normal adet kanamasından daha az miktarda ve daha kısa süreli olur.

2. Hormonal Değişim

Gebeliğin ilk aylarındaki hormonal değişimlerle birlikte vücutta sıvı tutulumuna bağlı ödem gerginlik, karında şişlik, kilo artışı, bulantı, kusma görülebilir. Yeme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi, tuzun azaltılması, hareketliliğin arttırılması ile bu değişimler sıkıntı oluşturmayacak boyuta getirilebilir. Bulantıları az az sık sık yağsız daha çok katı gıdalar yiyerek kontrol altına almak çoğu kez mümkündür.Fazla tatlı isteği belirir dikkat edilmelidir.

images-32

 3. Kansızlıkla Birlikte Uyku İsteği Artıyor

Gebelikle beraber kanın sulanmasına bağlı kansızlık tablosu oluşabilir. Bu dönemde yorgunluk hissi ve uykuya meyil atar. Anne adayının, bebek doğduktan sonra olabilecek uykusuzlukları düşünerek bu dönemde bolca uyumasında hiçbir sakınca olmaz.

 4. Göğüslerde Hassasiyet Yaşanması Normal

İlk üç ayda görülen değişimlerden biri de göğüslerde gerginlik, hassasiyet ve büyümedir. Destekli sutyen kullanarak ve de bu değişimleri anne olmak adına kabul ederek sıkıntı hissedilmez.

5. Psikolojik Değişimler Her Annede Farklı Yaşanıyor

Gebelikte değişen hormonal düzenle birlikte anne olmaya bilinçaltının bakış açısı, zihinsel düzeyde gebelik ve annelik hatta doğum algıları anneyi psikolojik olarak negatif veya pozitif yönde etkileyebilir.

 6. Sağlıklı Uyku İçin Huzurlu Bir Hamilelik

Bilinçaltında hamilelik sürecine, kadınlığa, anneliğe ait negatif şartlanmalar, kadın olmayla ilgili sıkıntılar varsa gebelik boyunca bulantı, kusma, çeşitli ağrılar, sinirlilik, huzursuzluk, alınganlık, ağlama nöbetleri, yakın çevre ile iletişim sorunları, uyku bozuklukları sıklıkla yaşanmaktadır. Zihinsel sıkıntıların bedene yansıması olarak yaşanan bu şikâyetler zihinsel iyileşme teknikleri ile kontrol altına alınabilir.

indir-11-250x150

7. Bel Ağrıları Yaşamamak İçin Kiloya Dikkat

Genellikle 5. aydan itibaren iştahtaki artma kontrol edilmezse hızlı kilo alma ve buna bağlı şeker hastalığı, yüksek tansiyon riski ortaya çıkar. Diyetin düzenlenmesi, gebelikte yapılabilecek egzersizlerin devreye sokulması kilo kontrolü ile beraber ilerleyen aylarda ortaya çıkan bel ve kasık ağrılarını ortadan kaldırır.

8. Son Ayları Rahat Geçirmek İçin Doğum Korkusu Kontrol Edilmeli

Son aylarda özellikle şehir annelerindeki en büyük sıkıntı doğumla ilgili kaygı ve korkulardan kaynaklanır. Buna bağlı olarak uyku bozuklukları, mide, bağırsak sistemi şikâyetleri ortaya çıkar. Bu dönemi huzurlu geçirip doğumu keyifle yaşayabilmek adına anne doğumun ne olup ne olmadığı konusunda bilinçlenmeli geçmişten getirdiği doğum korkularını zihinsel iyileşme teknikleri ile akıtmalıdır. Doğum ağrılarının öğrenilmiş ağrılar olduğu bilinciyle, anne keyifli ve ağrısız bir doğuma hazırlanmalıdır.

9. MUTLU SON

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz