Evinizi boyarken işinizi kolaylaştıracak tüyolar

    230
    0

    Evinizi boyarken işinizi kolaylaştıracak tüyolar

    İç mekanlarımızı renklendirmek için kullandığımız yeni nesil boyalar, yüksek performanslı kimyasal anlamda daha az toksik madde içeren ve hemen hemen kokusuz ürünler. Bu özellikleri ile boyalar çevre için daha uygun ve bizler için de daha sağlıklı. Bugünün boyalarıyla artık evinizin hemen her yüzeyini boyayabilir ve farklı bir dekorasyon yaratabilirsiniz.. Boyalarla yüzeylere süet etkisi, metalik ve parlak lake görünümleri vermek artık mümkün. Mutfak ve banyolar için artık neme dayanıklı ve küf koruyuculu kaplamalar ve boyalar da kolaylıkla bulunuyor.


    İşte evinizi boyarken işinizi kolaylaştıracak tüyolar:


    – Resim çerçeveleri, ayna ve duvarlardaki aksesuarları indirin. Güvenli ve zarar görmeyeceğinden emin olduğunuz bir yere kaldırın.


    – Boya yapılacak alanı tamamen boşaltın. En uygunu tüm eşyaları boya yapılacak alan dışına kaldırmak olabilir. Bu mümkün değilse, eşyalarınızı boya yapılacak alanın orta kısmında toplayın. Boyama için satılan koruyucu örtülerden satın alarak eşyalarınızın üzerini örtün.


    – Tül veya stor perdelerinize boya sıçramaması için kaldırın. Ayrıca bu durum onları temizlemek için iyi fırsat olabilir.


    – Yeteri kadar boyanız olduğundan emin olun. İşin ortasında boyasız kalmayın. Boya miktarını belirlemek için boyayacağınız alanı, duvarların genişlik ve yüksekliğini ölçerek bulabilirsiniz. Hesaplama yaparken pencere ve kapılar için kullanılan alanları çok düşünmeyin, boya artsa bile bir işe yarar çünkü rötuşlar için biraz boyaya ihtiyacınız olacak.



    – Saten, parlak veya mat… Kullandığınız boyanın türü ve markası farklı sonuçlar verir. Daha az kat uygulaması gerektiren küçük alanlarda bile yüksek kalitede boya kullanmak başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlar.


    – Boyama öncesi alanı tozlardan arındırın. Tozların yeni boyanmış ve kurumamış duvara yapışmasını eminiz istemezsiniz.


    – Duvarların temiz olması da boyama işlemi için önemlidir. Duvarları sabun veya deterjan ile yıkayın ve temiz suyla durulayın.


    – Boyaya başlamadan evvel pencere pervazlarını ve süpürgelikleri dikkatlice maskeleme bandı ile çevirin. Bu sizin zaman kazanmanızı ve daha temiz bir iş çıkarmanızı sağlayacaktır.


    – Duvarları boyaya hazırlamak için, önce duvardaki çivi ve vidaları sökün. Tüm küçük delikleri ve ince çatlakları dolgu malzemesi ile kapatın. Bu malzemeyi toz olarak satın alıp evde kendinizde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca hazır olanlarını da yapı marketlerden satın alabilirsiniz.


    – Alçılama sonrası pürüzsüz bir yüzey elde etmek için orta veya ince kalınlıkta zımpara kağıdı ile hafifçe zımparalayın.



    – Yeni sıvanmış duvarlara boyanın daha güçlü tutunması için, astar uygulamasına ihtiyaç olacağını da unutmayın. Bunun için kokusuz, izolasyon astarı gibi ihtiyacınıza göre birçok astar çeşidi bulunuyor.


    – Kirli fırçalarla işe başlayacaksanız, fırçada kalan boyayı mümkün olduğunca kazıyın. Temiz fırçalarla işe başlayıp sonrasında temizleyip tekrar kullanacaksanız unutmayın; su bazlı boyalarla işiniz kolay; fıçanızı sabunlu suyla yıkayın ve iyice durulayın. Temiz bir bez üzerinde kurumaya bırakın. Yağlı boyaların temizliği içinse tiner veya özel fırça temizleyici sıvı kullanmalısınız.


    – Boyama işi bitmediyse, ilk ve ikinci kat arasındaki zamanda fırçaları streç film ile sarın. Bu, onların kurumayıp yumuşak kalmalarını sağlar.


    – Boya rengi seçerken ise öncelikle sezgilerinize güvenin. Hangi rengi beğendiyseniz o renk sizin için doğru renktir. Dikkat etmeniz gereken ise, öncesinde bir astar kağıdına iki kat boya sürün. Gün içerisinde kağıdı farklı duvarlara asın ve rengin güneş ışığı ya da yapay ışık altında nasıl değiştiğini gözlemleyin. Diğer önemli detay da, çoğu renk kuzeye bakan odalarda biraz daha koyu ve soğuk görünür; çünkü ışık bu yönde güçsüzdür.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz