Pazar, Aralık 29, 2024
Google search engine
Ana SayfaDiyet yaparken de pasta yemek mümkün

Diyet yaparken de pasta yemek mümkün

Diyet yaparken de pasta yemek mümkün

Zayıflamaya çalışanların ortak derdinin tatlıdan uzak kalmak olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, uygulanan diyete pasta ilave etmenin yolları olduğunu belirterek yapılması gereken şeyin pasta seçerken düşük kalori olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.


Pastaların çoğunluğunun yüksek kalori yoğunluklu besinler olduğunu anlatan Tutar, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:


Bir diliminde 460 kalori var


“Pastalar, şeker ve yüksek miktarda yağı aynı anda içerirler. Pasta; karbonhidrat, protein ve yağı aynı anda yapısında bulunduran bir besindir. Un, şeker ve meyve-çikolata gibi yardımcı malzemeler, pastanın karbonhidrat açısından zengin olmasını sağlar. Yumurta ve süt gibi pastanın ana malzemeleri ise proteinden zengindir. Kullanılan sıvı ve katı yağlar, krem şanti ve pasta kreması gibi malzemeler ise pastanın yağ içeriğini yükseltir. Bütün bu zengin içeriği ile en masum pastanın bir dilimi 450 kalori civarındadır. Yani günde 1200 kalorilik bir beslenme programı uygulayan birinin yaklaşık bir ana öğünüdür. Bütün bu nedenler yüzünden diyette pasta yemek bir günah olarak görülür. Oysa uyguladığınız diyete pasta ilave etmenin de yolları vardır.”


İnce hamurlu pastalara yönelin


“Pasta seçerken de dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Öncelikle ince bir dilim almaya özen gösterin. Üzerinde kestane şekeri gibi ekstra kalori yüküne sebep olan malzemeler varsa ayırın. Meyveli pasta tercih etmeye çalışın. İnce hamurlu pastalara yönelin. Peynirle yapılan pastaların da kalorisinin en az kremalı pastalar kadar olduğunu unutmayın.”


Diyet dostu pastalar


“Pastaya ‘hayır’ diyemeyenlerden ve bu nedenle sıklıkla diyeti bozanlardansanız, o zaman daha hafif seçenekler tercih etmenin veya mutfağa girmenin zamanı gelmiş demektir. Beyaz un ile esmer unu karıştırın. Yaptığınız pastanın kalori değeri çok değişmese de, kan şekerinizi daha dengeli yükseltir. Şeker yerine granül tatlandırıcı kullanın. Tatlandırıcılar, şeker tadı veren kalorisiz/düşük kalorili öğelerdir. Yaptığınız pastanın kalori değerini yüzde 40’a kadar azaltabilirler. Light margarin tercih edin. Kremasını light süt ile hazırlayın. Çikolata yerine şekersiz çikolata veya taze meyve tercih edin. Şekersiz çikolata kullanarak veya en iyi seçim taze meyve kullanarak, hafif ve daha sağlıklı bir pasta hazırlayabilirsiniz.”

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments