HABER

Çikolatalı çilekli krep

Çikolatalı çilekli krep

Tuzlu krepler hazırlamak istiyorsanız; tarife 1/4 çay kaşığı kadar tuz ekleyebilirsiniz.


Malzemeler


2 adet yumurta

1+3/4 su bardağı un

1 su bardağı su

1 su bardağı süt


Krepleri pişirmek için:


1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı


Servisi için:


200 gram çilek

2 yemek kaşığı çikolata sosu


Nasıl yapılır


Elenmiş un, su ve sütü derin bir karıştırma kabına aldıktan sonra bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yumurtaları kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvam elde etmelisiniz. 


Krepleri kızartmak için; düz bir teflon tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın. Yağın fazlasını kağıt peçete yardımıyla alın. Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru kızgın tavaya dökün ve hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın. 


Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın. Aralarda teflon tavayı yağlayarak, krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pişen krepleri ortadan ikiye katladıktan sonra servis tabağına alın. 


İri parçalar halinde dilimlediğiniz çilek parçalarıyla doldurup üzerlerine çikolata sosu gezdirdiğiniz krepleri sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu