Sübye

Sübye

İzmir’de ve Ege’nin bazı ilçelerinde neredeyse beş yüz yıldır güneşte kurutulmuş kavun çekirdeklerinden yapılmakta olan; Sefarad Mutfağına ait sübye yani kavun çekirdeği şerbeti; geleneksel şerbetlerimizi hatırlamak isteyenler, farklı lezzetlere açık olanlar  ve özellikle veganlar için yüksek miktarda A vitamini ve potasyum içerdiğinden tercih edilmesi gereken alternatif içeceklerden.


Malzemeler


2 su bardağı kavun çekirdeği 

4 su bardağı içme suyu 

1 su bardağı toz şeker 


Hazırlanışı


Kavun çekirdekleri kavunun lifli kısımlarından ayrılıp, yıkayın. Tepsiye yayıp güneşte iyice kurutun. Güneşte kurutulmuş kavun çekirdeklerine çok az şeker ekleyip, havanda veya mutfak robotunda parçalayın.


Kaynayan suya parçalanmış çekirdek ve şeker ekleyip, beş dakika kadar kaynatın.Ocaktan alıp, soğutun ve buzdolabında bir gece bekletin.


Rengi beyazlaşan sübye temiz bir tülbentten geçirip, cam sürahiye alın. İsterseniz buz ilavesi ile soğuk servis edebilirsiniz.


 


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu