Peynirin bozulmaması için tereyağı sürün

Peynir, Türk toplumu tarafından oldukça sevilen ve tüketilen bir yiyecektir. Sabah kahvaltılarında, simidin yanında ve yazın karpuzun yanında gözlerin aradığı bu yiyeceği bozulmaması için iyi bir şekilde muhafaza etmek gerekir.
En iyi yöntem: Tereyağı
Buzdolabında muhafaza edilen peynir kesildiğinde, bıçağın deydiği kısım bir süre sonra yumuşamaya ya da küflenmeye başlar. Bu durumla baş etmenin en iyi yolu ise tereyağıdır. Kestiğiniz beyaz peynirin yüzeğine incecik bir tabaka tereyağı sürmeniz dahilinde yüzey deforme olmayacak ve tazeliğini koruyacaktır.
Tereyağınız yoksa ya da kullanmak istemiyorsanız peyniri yağlı kağıtla sarıp ardından plastik ya da cam bir kutuya koyarak da saklayabilirsiniz



