İki malzemeli kek

İki malzemeli kek

Evde fazla malzemeniz yok ama misafiriniz gelecek ve acilen bir şeyler yapmanız gerekiyor. O halde bu iki malzemeli kek imdadınıza koşuyor.


Malzemeler


4 adet yumurta

200 gram fıstık ezmesi


Pişirme süresi: 20 dakika


Püf noktası: Yumurtaları elektrikli bir çırpıcı yardımıyla 5-6 dakika kadar çırpın. Fıstık ezmesini kek hazırlığı öncesinde oda ısısında bekletin. Kullandığınız fırın tipine göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir.


Pişirme önerisi: Bu pratik keki arzuya göre herhangi bir çikolata kreması, ceviz ya da fındık ezmesi kullanarak da hazırlayabilir, damla çikolata ekleyebilirsiniz. Kekin içi hafif ıslak kalacak, tadı brownie’yi anımsatacaktır.


Nasıl yapılır


Yumurtaları derin bir karıştırma kabına tek tek kırın. Yumurtaları mikser yardımı ile yüksek devirde iyice köpürüp beyaza yakın bir renk alana kadar çırpın. 


Oda sıcaklığında beklettiğiniz fıstık ezmesini ayrı bir karıştırma kabına alın. Fıstık ezmesini azar azar eklediğiniz çırpılmış yumurtalarla birlikte karıştırın. Bu aşamada mikser yerine spatula ya da tahta bir kaşık kullanın. 


Hazırladığınız kek karışımını yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Ilınması için bir süre oda ısısında beklettiğiniz keki, dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu