Ev yapımı fındık ezmesi tarifi

Ev yapımı fındık ezmesi tarifi

Fındık ezmesi 7’den 70’e herkesin sevgilisi bir kahvaltılıktır. Kahvaltılık olarak bilinse de aslında günün her saatinde tüketilebilir. Siz de bu lezzeti tatmak istiyorsanız;


Malzemeler


250 gram kavrulmuş yer fıstığı

1,5 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı fındık yağı (yoksa zeytinyağı)

Yarım çay kaşığı tuz


Nasıl yapılır


Fıstıkları rondoda iyice çekin. Bal, fındık yağı ve tuzu da ekledikten sonra 5 dakika daha rondoda çekin. Sürülebilir kıvama gelmediyse rondo ile ezmeye devam edin. Kapalı kasa ya da kavanozda saklayabilirsiniz. İşte bu kadar basit!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu