Daha sağlıklı yemek yapmak için 7 öneri

Daha sağlıklı yemek yapmak için 7 öneri

Hiç şüphe yok ki evde yapılan yemekler, dışarıda yenilen yemeklerden daha güvenilir ve sağlıklı. İşte hazırladığınız yemeğin daha sağlıklı olmasını sağlayacak 7 öneri…


Yokluğunu fark etmeyeceksiniz


Şeker, yağ, un ve tuzun miktarını azaltmak yemeğin lezzetinden çok bir şey götürmese de emin olun sağlığınıza sağlık katacak.


Hem sağlıklı, hem lezzetli


Tam buğdaydan yapılmış makarna, esmer pirinç ve bol bol sebze ile yemeklerinizi hem sağlıklı hem lezzetli yapmak mümkün.


Masum görünen kalori bombaları


 Rendelenmiş peynir, kremalı ve mayonezli salata sosları gibi masum görünen kalori bombaları, her ne kadar salatalarınıza lezzet verse de normal bir yemek yemekten farksız.


Kızartmadan uzak durun


Yemeklerinizi kızartmak yerine, ızgarada veya fırında pişirerek lezzetli ve az kalorili yemekler elde edebilirsiniz.


Daha küçük porsiyonlar


Yemeğinizin tadından feragat etmek istemiyor musunuz? O zaman ‘sağlıksız’ kategorisine giren çok kalorili favori yemeklerinizi az miktarda tüketerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.


İnce çıtırlar


Yemek öncesi ya da sonrası canınız atıştırmalık çektiğinde patates cipsi yerine fırında pancar, elma, muz ya da yufkadan cips yapabilirsiniz.


Zahmetsiz ve kalorisiz


Hazır meyve suları ve kolalı içecekler yerine taze soğuk yeşil ya da ot çayları hazırlayabilirsiniz. Bu doğal çayların içine portakal, limon kabuklarını de rendeleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu