HABER

Kek kalıbında börek

Kek kalıbında börek

Pişerken altının kızarıp kızarmadığını bıçak yardımıyla hafif kaldırarak kontrol edebilirsiniz.


Malzemeler


4 adet yufka

1 şişe soda

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

½ su bardağı zeytinyağı

Tuz


İç harcı için:


250 gr. dana kıyma

2 adet kuru soğan

3 adet patates

Tuz

Karabiber

Pul biber

Zeytinyağı


Nasıl yapılır


Sıvı harcı için: Soda, süt, zeytinyağı, tuz ve yumurtayı karıştırın. İç harç için, soğanları zeytinyağında pişirin. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından rendelenmiş patatesleri ilave edin, çevirin. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kek kalıbını yağlayın. Yufkalardan birisini genişçe kek kalıbına yayın. Diğer yufkaları elinizle parça parça ayırın. Kek kalıbının içine 3 kat parça yufka serin aralarına da sıvı harçtan sürün.


Hazırladığınız kıymalı harçtan dökün, yayın. Ardından yeniden parça yufkalardan serin, sıvı harçtan dökün ve yufkalar ve iç harç bitene kadar bu şekilde devam edin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika arası pişirin, ardından kalıbından çıkartıp fırın tepsisinin üzerine koyun ve 20 dakika da bu şekilde pişirin.


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu