Karamel soslu cheesecake

Karamel soslu cheesecake

Pişirme işlemi gerektirmeyen portakallı cheesecake’i üzerini kapattıktan sonra buzdolabında en az 6 saat kadar bekletmeniz, kıvam alması ve muntazam bir şekilde dilimlenmesi için önemli.


Malzemeler


400 gram yulaflı bisküvi

100 gram tereyağı


Kreması için:


400 gram labne peyniri

100 gram krema

200 gram mascarpone peyniri

150 gram pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu


Karamel sos için:


1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı su

3 damla limon suyu

50 gram tereyağı

100 ml. sıvı krema


Nasıl yapılır


Yulaflı bisküvileri küçük parçalar haline getirdikten sonra mutfak robotuna alın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın. Cheesecake tabanı olarak kullanacağınız yulaflı bisküvili hamuru, kelepçeli bir tart kalıbının tabanına yayın. Üzerini bir spatula ya da ağırlık yardımıyla eşit olarak düzelttikten sonra kıvam alması için 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Yumurta sarısı ve pudra şekerini ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Rendelenmiş limon kabukları ve taze sıkılmış limon suyunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.


 Kreması için; sırasıyla karıştırma kabına aldığınız labne peyniri, mascarpone peyniri ve kremayı bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Kelepçeli kek kalıbı tabanında bulunan bisküvi katı üzerine hazırladığınız kremayı eşit oranda yayın. Mümkünse bir kapak ya da streç film ile üzerini kapattığınız cheesecake’i buzdolabına kaldırın. En az 6 saat kadar dondurun. 


Karamel hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos kabına alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayarak şekerin karamelize olmasını sağlayın. Yüksek ateşte şekerin yanmamasına dikkat edin. Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın. 


Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın. Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın ve kısa bir süre bekletin. Derin dondurucudan çıkartıp dilimlediğiniz cheseecake’i servis tabağına alın. Ilınmaya başlayan karamel sosu üzerine gezdirip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu