Brokoli wrap
Tam buğday tortilla ekmeği, haşlanmış brokoli, bir parça yoğurt ve peynir, tüm bunları daha da çeşnili hale getirmek için baharatlar… Sarıp sarmalansın brokoliler.
Malzemeler
250 gram brokoli
1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ufalanmış rokfor peyniri
1 adet tam buğday tortilla ekmeği
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Püf noktası:
Yoğurdun sulu olmamasına özen gösterin.
Servis önerisi:
Bu tarife Ezine peyniri de çok yakışmaktadır. Arzu ederseniz tadı baskın olmayan mozzarella peynirini kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
Nasıl yapılır
– Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Sap ve yaprak kısımlarını temizlediğiniz brokolileri, kaynar suda 6-7 dakika kadar haşlayın.
– Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı küçük parçalar halinde doğradıktan sonra tuzla ovun. Yoğurt, pul biber, kekik ve nane katıp karıştırın.
– Ayrı bir kasede taze sıkılmış limon suyunu zeytinyağı ve karabiberle karıştırın.
– Haşlanan brokolileri suyunu süzdürdükten sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Servis tabağına alıp zeytinyağlı ve limonlu sosla karıştırın.
– Tam buğday tortilla ekmeğini fırın ya da ocak üzerinde ısıtın. Üzerine hazırladığınız yoğurt sostan sürün.
– Ufalanmış rokfor peynirini serpiştirin. Haşlanmış brokolileri ekleyin. Tortilla ekmeğini sıkıca sardıktan sonra bıçakla ikiye bölüp servis edin.
Afiyet olsun…
