HABER

Çıtır patates

Çıtır patates

Fast food restoranlarında yediğiniz çıtır patatesleri evinizde bu yöntemle yapabilirsiniz. İşte püf noktaları…


Malzemeler


Patates

Soğuk su

Mısır şurubu

Şeker


Kızartmak için:


Sıvı yağ


Nasıl yapılır


Öncelikle patatesleri ince ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Ardından bir kase soğuk suyun içine koyun ve 5 dakika bekleyin. Suyun bulutlandığını göreceksiniz. Bu sayede patatesteki fazla nişastanın suya geçmesini sağlamış olacaksınız. Ardından patatesleri sudan alıp başka bir cam kaseye koyun.


Diğer bir kaseye de kaynayan su dökün. Kaynayan suya biraz mısır şurubu ve şeker koyun. Sıcak suyun içinde malzemelerin daha kolay erimesi için biraz karıştırın. Bu malzemeler patateslere çıtırlık katacaktır.


Patatesleri bu suyun içine koyun ve 10 dakika bekletin. Patatesleri yavaşça alıp kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa koyup iyice kurulayın. Kuruttuğunuz patatesleri 20 dakika buzlukta bekletin.


Buzluktan aldığınız patateslerinizi kızartma yağının içine atın. 2 dakika kızartıp çıkartın. Kağıt havluya koyun. 10 dakika bekletin ve soğumasını bekleyin. Son kez kızartın. 5-7 dakika kızarttıktan sonra patatesleriniz hazır olacaktır. Hala sıcakken tuz dökün ve karıştırın.


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu