Cumartesi, Ocak 11, 2025
Ana SayfaHABEREnginar kalbi salatası

Enginar kalbi salatası

Enginar kalbi salatası

İçerdiği vitamin, minarel ve pek çok sağlık faydası nedeniyle; zeytinyağlısı ve enginar dolmasını hazırladığımız enginarın, salatasını da pratik bir şekilde lezzetlendirerek yapıyoruz.


Malzemeler


12 adet salamura enginar kalbi

1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu

1 adet taze sıkılmış portakal suyu

3 yemek kaşığı balsamik sirke

3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 dal taze tarhun

4 dal maydanoz

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


Püf noktası:


Salamura enginar kalbi dışında taze enginar kalbi kullanacaksanız zeytinyağı, toz şeker, tuz ve 1 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte pişirdiğiniz enginar kalplerini salata yapımında kullanabilirsiniz.


Servis önerisi:


– Taze sıkılmış portakal suyu yerine greyfurt suyu kullanabilir, parçacıklarına salata içinde yer verebilirsiniz.


– Marine ettiğiniz enginar kalplerini; körpe ıspanak yaprakları ya da Akdeniz yeşillikleriyle birlikte servis edebilir, salataya arzu ettiğiniz kuru yemişleri ekleyebilirsiniz.


Nasıl yapılır


– Suyunu süzdürdüğünüz salamura enginar kalplerini büyüklüklerine göre iki ya da dört eşit parçaya bölün.


– Bol suda yıkadıktan sonra kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkın. Balsamik sirke ve zeytinyağı ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın.


– Taze tarhun ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz portakal sulu salata sosuyla birlikte karıştırın.


– Doğranmış enginar kalplerini hazırladığınız sos/marinasyon karışımında kısa bir süre beklettikten sonra arzuya göre mevsim yeşillikleri eşliğinde servis edin.


Afiyet olsun…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments