İçerdiği vitamin, minarel ve pek çok sağlık faydası nedeniyle; zeytinyağlısı ve enginar dolmasını hazırladığımız enginarın, salatasını da pratik bir şekilde lezzetlendirerek yapıyoruz.
Malzemeler
12 adet salamura enginar kalbi
1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet taze sıkılmış portakal suyu
3 yemek kaşığı balsamik sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal taze tarhun
4 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Püf noktası:
Salamura enginar kalbi dışında taze enginar kalbi kullanacaksanız zeytinyağı, toz şeker, tuz ve 1 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte pişirdiğiniz enginar kalplerini salata yapımında kullanabilirsiniz.
Servis önerisi:
– Taze sıkılmış portakal suyu yerine greyfurt suyu kullanabilir, parçacıklarına salata içinde yer verebilirsiniz.
– Marine ettiğiniz enginar kalplerini; körpe ıspanak yaprakları ya da Akdeniz yeşillikleriyle birlikte servis edebilir, salataya arzu ettiğiniz kuru yemişleri ekleyebilirsiniz.
Nasıl yapılır
– Suyunu süzdürdüğünüz salamura enginar kalplerini büyüklüklerine göre iki ya da dört eşit parçaya bölün.
– Bol suda yıkadıktan sonra kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkın. Balsamik sirke ve zeytinyağı ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın.
– Taze tarhun ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz portakal sulu salata sosuyla birlikte karıştırın.
– Doğranmış enginar kalplerini hazırladığınız sos/marinasyon karışımında kısa bir süre beklettikten sonra arzuya göre mevsim yeşillikleri eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun…