Malzemeler:
- 10 adet biftek
- 3 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 tane patates
- Kekik
- Tuz,pulbiber
Yapılışı:
- Birgün önce zeytinyağını,kekik,pulbiber ve tuzu,soğan ve sarımsağı rendeleyin bu karışımla marine edin.
- Ertesi gün yarım su bardağı sıcak su,1 yemek kaşığı salça,tuz ve zeytinyağı ile sos hazırlayın.
- Eti çıkarıp soğan ve sarımsak parçalarını temizleyin,sosa bulayın ve sosunuzdan biraz kenara ayırın patateslerin üstüne dökmek için.
- Tepsiyi yağlayın iki soğanı halka şeklinde kesip dizin.Sosa bulanmış etleri soğanların üzerine dizin.
- Elma dilim kestiğiniz patatesleri etin üstüne dizin ve ayırdığınız sosu üstüne dökün.Eğer sosunuz az gelirse yarım çay bardağı sıcak suyla karıştırın.
- Folyo ile üstünü kapatın,15dk 250C de daha sonra 220C ye alıp öyle pişirin.
- Daha sonra folyoyu çıkarıp öyle pişirelim sosu gidinceye kadar.