Pirpirim aşı

Pirpirim aşı

Farklı lezzetlere açık olanların severek yiyeceği pirpirim aşı aynı zamanda bir vitamin deposu.


Malzemeler


1 su bardağı yeşil mercimek

3 adet kuru soğan

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı domates veya biber salçası

1 su bardağı nohut

1/2 su bardağı haşlanmış börülce

3 diş sarmısak

1 çorba kaşığı nar ekşisi veya limon suyu

8-9 adet kurutulmuş domates

1 su bardağı kurutulmuş patlıcan

Yarım çay bardağı kurutulmuş biber

2 su bardağı kurutulmuş semizotu

1 çorba kaşığı kalın bulgur

Tuz, karabiber

Nane, pulbiber 


Nasıl yapılır


1 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp tencereye alın. Üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve 3 su bardağı su ilave edin. Mercimek ve soğan pişince sırasıyla 1 çorba kaşığı domates veya biber salçası, haşlanmış 1 su bardağı nohut, yarım su bardağı haşlanmış börülce, 3 diş dövülmüş sarmısak, 1 çorba kaşığı nar ekşisi veya limon suyu ilave edip karıştırın. 8-9 adet ince kıyılmış kurutulmuş domates, 1 su bardağı haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış kurutulmuş patlıcan, yarım çay bardağı kurutulmuş biber parçaları, 2 su bardağı kurutulmuş ve haşlanmış semizotu, 1 çorba kaşığı kalın bulgur, tuz, karabiber ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırın ve kısık ateşte pişirin. 1 çorba tereyağında nane, pulbiberi kızdırın ve pirpirim aşının üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.


 


Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu