Ballı bahar salatası

    0
    380

    Ballı bahar salatası

    Ceviz ve balın harika ahenkiyle taçlanan bu salata tulum peyniriyle servis edilince daha da aromatik bir hale geliyor. Deneyin, vazgeçemeyeceksiniz. 


    Malzemeler


    1 adet göbek salata

    Yarım su bardağı ceviz içi

    150 gram tulum peyniri

    Sos için:


    1 çorba kaşığı elma sirkesi

    1 çorba kaşığı bal

    1 çorba kaşığı dijon hardalı

    1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 

     


    Nasıl yapılır?


    Kuruttuğunuz salata yapraklarını irice doğrayıp salata kasesine alın. Elma sirkesi, bal, hardal ve zeytinyağını blenderde karıştırın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sosun yarısını salata yapraklarına ilave ederek karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya aldığınız ceviz içini 140 derecede sallayarak ve renkleri kahverengi olana dek pişirin. Ceviz içleri soğuduğunda irice doğrayarak salataya ekleyin. Tulum peynirini de ilave ederek karıştırın. Son olarak sosun kalan yarısını salatanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.


    Afiyet olsun…

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz