Malzemeler:
- 4-6 adet yufka (yufkalar kalınsa 4 adet yeterli olacaktır, el açması ince yufkaysa 6 adet kullanmalısınız),
- 2 su bardağı süt,
- 2 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı sıvıyağ
İç Harcı İçin;
- 3 adet haşlanmış Patates,
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 adet soğan,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- 1 tatlı kaşığı toz biber,
- 1 tatlı kaşığı nane,
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
- İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın,
- Toz biberi ekleyip karıştırın,
- Ezilmiş patatesleri, tuzu ve naneyi ekleyip karıştırın,
- Sos için ayrı bir kapta süt ve yoğurdu karıştırın,
- Dikdörtgen borcamın dibini tereyağ ile yağlayın,
- İçine 1 adet yufkayı rastgele yayın,
- Üzerine sosun üçte birini gezdirin (6 yufka için beşte birini),
- Sıvı yağın dörtte birini de gezdirin,
- Üzerine bir başka yufkayı yine rastgele yayın,
- Yine sosun üçte birini ve yağın dörtte birini gezdirin,
- Patatesli harcın tamamını yufkaların üzerine yayın,
- Kalan yufkaları da sırayla aynı işlemleri uygulayarak üst üste yayın,
- En üstüne sona kalan sos ve yağı gezdirip tepsiyi buzdolabına kaldırın ve en az 2 saat, en çok 24 saat bekletin,
- Tepsiyi fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.