Çarşamba, Ocak 15, 2025
Ana SayfaHABERGendime çorbası

Gendime çorbası

 

Gendime çorbası

Nohut, fasülye ve buğdayın müthiş karışımdan sağlık deposu bu çorba sıcak servis edildiği gibi soğuk olarak yendiğinde de gayet lezzetli ve ferah oluyor.

 

Malzemeler

 

1 su bardağı aşurelik buğday

 

1 su bardağı kuru fasulye

 

1 su bardağı nohut

 

1.5 su bardağı yoğurt

 

3 yemek kaşığı un

 

2 su bardağı et suyu

 

4 su bardağı sıcak su

 

Tuz

 

Kuru nane

 

Kırmızı pul biber

 

Hazırlanışı

 

Nohut, fasulye ve buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün sularını değiştirip ayrı ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın. Hepsini aynı tencere içine alıp su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Un ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan ekleyin ve karışımı kaynayan çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın. 10 dakika kaynatın ve nane, pul biber ekleyip karıştırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine naneli yağ gezdirin ve sıcak servis yapın.

 

Afiyet olsun…

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments