Tavuk göğsü tatlısı

tavuk_gogsu_tatlisi-0

Artık klasikleşmiş olan tavuk göğsü tatlısı hafif tatlı tercih edenler için ideal. Yanında dondurmayla servis edebileceğiniz bu tatlı yaz akşamlarında içinizi ferahlatacak…

İşte leziz bir tarif…

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı limon suyu
7 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
Yeteri kadar su
Üzerine:
Tarçın ve dondurma

Nasıl yapılır
Tavuk göğsünü ikiye bölüp, limon suyu kattığınız suda haşlayın. Bu arada tavuğu haşladığınız tencerenin kapağının açık olmasına dikkat edin. Ocaktan aldığınız tavuk göğsü ılınınca, birini suda bırakıp diğerini elinizle didikleyin ve soğuk suya atın. Avucunuzun içinde ovalayarak kokusu çıkana kadar yıkayın. Diğer tavuk göğsüne de aynı işlemi uygulayın ve suyunu sıkın. Bu arada sütü bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Tuz ve tozşeker ekleyip, karıştırın. Un, nişasta ve pirinç ununu bir kaseye koyun. Üzerine 1 kepçe su ve 1 kepçe kaynayan sütten ilave edip, çırpın. Yavaşça kaynayan süte ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip, çatalla karıştırarak 10 dakika daha ocakta tutun. Hazırladığınız muhallebiden 1 çorba kaşığı alarak tabağa koyun. Eğer kıvamı koyu ise ocaktan alın vemikser ile 5 dakika çırpın. Dikdörtgen bir tepsiyi ıslatıp, üzerine muhallebiyi yayın. Bir gece buzdolabında bekletin. Dilimledikten sonra spatula ile ikiye katlayıp, üzerine tarçın serpin. Dondurma ile birlikte servis yapın.

Afiyet Olsun…

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top