Tavada Patates

tavada-patates-tarifi1

Malzemeler

  • 5 adet patates,
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • Yarım çay bardağı süt,
  • Yarım paket kabartma tozu (5 gr)
  • 1 adet soğan,
  • Çeyrek demet maydanoz,
  • 3-4 yemek kaşığı un,
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber (arttırıp azaltabilirsiniz),
  • 1 çay kaşığı pul biber (arttırıp azaltabilirsiniz).

Tavada Patates Yapılışı

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyip bir kaba alalım.

Üzerine rendelenmiş soğanı ilave edelim.

Sonra yumurtayı, sıvı yağı, sütü, kabartma tozunu, ince ince doğradığımız maydanozu, unu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edip iyice harmanlayalım.

Orta boy teflon tavaya sıvı yağı gezdirip ısıtalım.

Üzerine patatesli harcı döküp kaşığın ya da kepçenin tersi ile düzleyelim.

Kısık ateşte ara ara çevirerek arkalı önlü kızartalım.

Sıcak ya da ılık olarak servis yapalım.

Not: Patatesli harcı tavaya çok kalın döşemiyoruz. Yoksa içi iyi pişmez.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top