Dükkanını kedi ve köpeklere tahsis etti

Afyonkarahisarlı Cengiz Yiğit, yaklaşık 3 yıldır boş olan dükkanını kiraya vermek yerine, sokak hayvanlarını beslemek için kullanıyor.

Cengiz Yiğit, Burmalı Mahallesi’ndeki bürosunun altında bulunan dükkanının camına 2012 yılında “kiralık” yazısı astı. Ancak bir süre sonra, hayvan sevgisi ağır basan Yiğit, dükkanını kiraya vermekten vazgeçerek, burada sokak hayvanlarını beslemeye başladı.

Aylık 400-500 lira kira gelirini gözden çıkaran ve hayvanları günde iki öğün besleyen Yiğit, onlar için ayda 2-3 bin lira harcıyor.

Hayvan sevgisinin çocukluk yıllarında başladığını ve yaklaşık 15 yıl önce baktığı birkaç kedi ve köpeğin bulunduğunu anlatan Yiğit, zamanla bu sayının arttığını dile getirdi.

Sokak kedilerinin ve köpeklerinin yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yiğit, şöyle devam etti:

“Ev kedilerini ve köpeklerini sahipleri besler ama sokak hayvanlarını kimse beslemiyor, aç kalıyorlar. Bu yüzden ben besliyorum. Acıkınca geliyorlar. Her sabah 7.30’da gelip, karınlarını doyurduktan sonra dağılıyorlar. Kediler günde iki öğün yiyor. Bundan dolayı hem saat 7.30’da hem de 16.30’da geliyorlar. Sürekli gelip giden çok fazla hayvan var ama sayılarını tam olarak bilmiyorum.”

Yaralı hayvanları tedavi ettiriyor

Yiğit, baktığı hayvanların barınması için bir yere ihtiyaç olduğunu, bu amaçla dükkanını kullandığını anlattı.

Hayvan sevgisinin paradan ağır bastığını ifade eden Yiğit, “Kira getirisi, onların beslenmesinden daha önemli değil. Aldıklarımızın taze olması lazım. Kasabımız bazılarını ücretsiz veriyor ama günde 20 kilo civarında yiyecek alıyoruz. Bunlar 20 lira tutuyor. Ayda en az 100 kilo da kuru mama ve süt alıyorum. Yani sokak hayvanların beslenmesine aylık 2-3 bin lira civarında harcıyorum” diye konuştu.

Cengiz Yiğit, yaralanan sokak hayvanlarını veterinere götürdüğünü ve iyileştikten sonra tekrar yaşam alanlarına bıraktığını da sözlerine ekledi.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top