İftarda veya sonrasında çayla yiyebilirsiniz. Ramazan sonrası da 5 çaylarının yanında gidebilecek akılda kalınası bir tarif…
Malzemeler
125 gr. margarin veya tereyağ(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta + 1 adet akı (sarısı üzerine)
1 su bardağı dilimlenmiş zeytin (ben konserve aldım)
Yarım su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kıvama gelene dek)
Nasıl yapılır
Un, zeytin ve ceviz hariç tüm malzemeleri bir kaba alın ve elinizle karıştırmaya başlayın. Ardından ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yavaş yavaş un ekleyin. Kıvam alan hamura zeytin ve cevizi de ekleyip biraz daha yoğurun. Daha sonra 30 dakika kadar üzerini örtüp dinlendirin.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Çok kızarınca poğaçalar sertleşiyor dikkat edin. Fırından çıkan mis gibi poğaçalarınız hazır.
Afiyet olsun…