Vegan brownie

Vegan brownie

Tarifte elbette un yer alabilir, özenle hazırlanan brownie harcı kek kalıbına alınıp elbette fırınlanabilirdi.


Ancak vegan brownie tarifimiz istedik ki aynı zamanda raw food (çiğ beslenme) beslenme alışkanlığına sahip okurlarımıza da hitap etsin. Oldukça sağlıklı goji berry, hurma, kuru yemişler, keçi boynuzu tozu-pekmezi ve kakao…


Malzemeler


300 gram hurma

100 gram kabuksuz iç badem

100 gram kabuksuz Antep fıstığı

200 gram goji berry (kurt üzümü)

1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi

1 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu

2 yemek kaşığı dark kakao

2 yemek kaşığı su (arzuya göre)


Püf noktası:


Kurutulmuş hurmaları ılık suda daha uzun süre bekletebilir suyunu süzdükten sonra brownie yapımında kullanabilirsiniz.


Kabuklarının kolayca soyulması için Antep fıstığı ve badem kabuklarını önceden ılık suda bekletebilirsiniz.


Servis önerisi:


Hurma yeterince tatlı olduğundan pekmez ya da herhangi bir  tatlandırıcı eklemeden de tatlıyı hazırlayabilirsiniz.


Tatlıyı, küçük dilimler halinde kişi sayısını çoğaltarak da servis edebilirsiniz.


Nasıl yapılır


Kurutulmuş hurma ve goji berry meyvelerini, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ılık suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin.


Suyunu süzdürdüğünüz hurmaları, küçük parçalar halinde doğradıktan sonra rondoya alın.


Kabuksuz iç bademleri hurma parçalarıyla birlikte rondoda toz haline gelene kadar çekin. Hurma püresinin yoğunluğuna göre kıvamı ayarlamak için suyu ekleyin.


Suyunu süzdürdüğünüz goji berry, dark kakao, keçi boynuzu tozu ve pekmezini katıp karıştırma işlemini rondoda sürdürün.


Kabuksuz Antep fıstıklarını ayrı bir yerde iri parçalar halinde çekin ya da havanda dövün. Tatlı harcına ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.


Geniş bir tepsi ya da kek kalıbının tabanını streç filmle kapladıktan sonra brownie harcını kalıba yayın. Üzerini düzeltip streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için tatlıyı buzdolabına kaldırın.


Uzun bir süre buzdolabında beklettiğiniz brownie’yi, keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top