Saray lokumu

Saray lokumu

İki katlı pastalar hazırlamak için; kek tabanının soğumuş, muhallebi karışımının ılık olmasına dikkat edin.


Malzemeler


150 gram margarin

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 litre süt

100 gram Hindistan cevizi 

1 su bardağı badem


Nasıl yapılır


Margarini eritin. Unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine toz şeker, vanilya ve sütü yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Muhallebinin topaklanmaması için devamlı karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Büyük bir cam tepsinin içine toz Hindistan cevizini serpin ve üzerine muhallebiyi yayın. Soğumaya bırakın. Ilınınca buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın. Tepsiye dökülen muhallebiyi geniş kenarından, ince şeritler halinde kesin. Kesilen şeritleri ortadan ikiye bölün ve rulo olacak şekilde sarın. Lokumları Hindistan cevizine bulayın ve bademle servis edin.


Afiyet olsun…

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top