İplerden kuş tüyü yapımı

İplerden kuş tüyü yapımı

Bazı insanlar vardır; çiçekleri, şarkıları sever. Bazı insanlar vardır; kuşları ve gökyüzünü sever. Siz de gökyüzünü, üretken olmayı ve o yaratıcı zekanızla tasarım yapmayı sevenlerdenseniz, bu tasarım tam da size göre. 


Malzemeler


3 farklı kahverengi tonunda ve beyaz/krem renginde azami 8, maksimum 15 cm boyutlarında kesilmiş toplam 30 parça ip

Demir tel

Küçük kova ya da leğen

Su

Makas

Kare/dikdörtgen şekle sahip bir yüzey

Üzeri kendiliğinden fonlu ya da sizin boyadığınız çerçeve/karton/yüzey



Nasıl yapılır


Öncelikle kahverengi ve beyaz iplerin hepsinin boyunu eşit olacak şekilde kesin. Daha sonra kestiğiniz iplerden en koyu tona sahip olan bir ipi demir tele sarın. (İpucu: İpi sararken, ipin baş kısmını aralayın ve bu aralıktan itibaren sarmaya başlayın.) Sardıktan sonra iki farklı ipi demir üzerinde yan yana getirin. İki ipi de ortalayın. Düğüm yeri arkaya gelecek şekilde demir üzerinden birbirine bağlayın. Düğümü düzeltin. Bu işlemi tüm ipler bitene kadar tekrarlayın.


İpleri demire sarma işlemi bittikten sonra içi su dolu leğene kuş tüyünü bırakın. Islanana ve ipler birbirine yapışana kadar bekleyin. Çıkartın ve kurutmadan kare/dikdörtgen yüzeye koyun. İpleri birbirlerine değecek şekilde düzeltin. Kurumalarını bekleyin. %100 kuruduğuna emin olduktan sonra makasla iplere kuş tüyü formu verin. 


Kuş tüyü formunu verdiğiniz iplerin alanın genişliğinin yaklaşık iki katı boyutunda kesilmiş yüzeyi istediğiniz renge boyayın. Eğer yüzey kendinden boyalıysa üzerine istediğiniz mesajı yazın. Örneğin fotoğraftaki gibi İngilizce ”Hayal” yazabilir, sevdiğiniz bir insanın adıyla ya da size umut veren bir kelimeyle yüzeyi süsleyebilirsiniz. Yüzeye yazı yazmadan önce kuş tüyünüzü konumlandırın. Arda kalan kısımda belirli bir düzen oluşturacak şekilde yazın. Yaratıcı zekanızı konuşturduğunuz bir tasarım daha,kadın işte hazır!


Kadinvekadin.net özel haberidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top