Misafirlerinize özel hazırladığınız sofralarınızda lezzetli ve hoş bir görüntü için tavuk bagetlerine yer verin.
Malzemeler
10 adet tavuk baget
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz tarhana
2 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
1/2 tatlı kaşığı dağ kekiği
1/2 çay kaşığı tuz
Pişirme süresi: 50 dakika
Nasıl yapılır
Bol suda yıkadığınız tavuk bagetleri bir kağıt havlu yardımı ile kurulayın. Sarımsakları rendeleyip hazır hale getirin. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası ve balı geniş bir kabın içerisinde karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, toz tarhana, üzüm sirkesi, toz kişniş, dağ kekiği ve tuzu ilave edin ve tüm malzemeleri karıştırın.
Bagetleri hazırlamış olduğunuz sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Eğer vaktiniz varsa bagetleri sos karışımıula karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletin, daha lezzetli hale geleceklerdir. Bagetler yağını ve kendi suyunu salacak ancak dilerseniz fırın tepsisine çok az miktarda sıcak su da ekleyebilirsiniz. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla lezzetlenen bagetleri, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun…