Beslenme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Beslenme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Beslenme hakkında bazı doğru bilinen yanlışlar aslında besinlerden gerekli vitaminleri alamamamıza neden olabiliyor.


İşte o yanlışlar:


– Balığın yanında yoğurt yenmez derler. Oysa bu büyük bir yanlıştır. Sadece alığın içinde bulunan ‘histamin’ proteini yoğurtta da vardır. Ve ikisi birlikte yendiğinde vücuttaki histamin oranı artar ve alerjik bünyelerde kızarmalar ve kaşıntılar görülebilir. Yoğurt ve balık tazeyse bir problem olmayacaktır.


– Ispanakla yoğurdu birlikte yeriz ancak ıspanağın içerisindeki demir vitaminiyle yoğurdun içerisindeki kalsiyum birbirini nötrler ve bu şekilde yediğimiz yemeğin besin değerini düşmüş olur.


– Kepek ekmeğindeki kalori normal ekmekteki kaloriden çok küçük bir miktarda daha azdır. Kepek ekmeği ve light ürünleri de fazla yemeniz size kalori olarak geri dönecektir.


– Zayıflamak için sabah aç karnına sirkeli ya da limonlu su içmeniz önerilir. Ama bu karışımın zayıflatıcı hiçbir etkisi olmadığı gibi midenizde veya sindirim sisteminizde rahatsızlık varsa zararı dokunabilir.


– Yemeğin yanında su içilmesinin kilo yapılacağı söylense de durum bunun tam tersidir. Yemekle birlikte içilen su sizi tıkar ve bu sayede daha az yemek yersiniz.


– Çocuklara genelde pekmezin içerisine süt veya yoğurt eklenerek yedirilir ve bunun faydalı olduğu düşünülür. Ancak sütün içinde bulunan kalsiyum pekmezde bulunan demirin etkisini azaltır ve pekmezin de sütün de besin değeri düşer.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top