Anadolu Selçuklu Kültür Defilesi

Anadolu Selçuklu Kültür Defilesi

Defileye; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi, Sare Davutoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru’da katıldı.


Defilede Sare Davutoğlu yaptığı konuşmada; defilenin gelirinin çocukların eğitimine harcanacak olmasının sevindirici olduğunu söyledi. 


Anadolu motiflerinden ilham alarak koleksiyonunu hazırlayan tasarımcı şöyle konuştu:


“Selçuklu ruhundan esinlenerek hazırladığım koleksiyonumda Selçukluların asaleti, gücü, adaleti, barışı sembolize eden beyaz, o dönemdeki ak rengini baz aldım. İngiltere’de kırmızı halı ünlülerinin tasarımcısı olarak tanındığımdan Selçuklu’nun gücünü, asaletini, zengin mirasını, geçmişin karakterini bugünün yıldızlarına uyarladım. Bir medeniyet köprüsü bağı oluşturmak istedim. Bu esin kaynağımı Konya’dan sonra Londra, Paris, New York ve dünyada tanıtacağım koleksiyonlarıma da taşıyacağım.”



Defilede Anadolu motifleri göz kamaştırdı. Kültürel zenginliğimizi her kıyafete yansıtan tasarımcı 30 parçadan oluşan koleksiyonu ile büyük beğeni topladı. Ünlü manken Didem Soydan, defilenin baş mankenliğini yaparken, sunuculuğu İpek Tanrıyar üstlendi.



Sakine Özaslan


Kadinvekadin.net özel haberidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top