Sağlık İçin Kuruyemiş

kuruyemis

Artık sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak oldukça zordur. Bunun için elimizde geleni yapsak da gün içerisinde tükettiğimiz besinler yüzünden, doğal olmaktan oldukça uzak maddeler içeren kapalı gıdalar yüzünden sağlığımızı korumak oldukça zordur. Sağlık kaybedildikten sonra malumdur ki geri kazanılması oldukça zordur. Aynı zaman da ilaç kullanırken vücudumuza giren kimyasal maddeler yüzünden oldukça yan etki göstermektedir. Bizde bu duruma maruz kalmamak için sağlıklı beslenmek zorundayız. Sağlıklı beslenmek için günlük gıda takviyeleri yapmak gerekir. Günlük gıda takviyeleri sayesinde vücudumuz gereken mineral ve vitaminlere ulaşmış olmaktadır. Bu gıda takviyesini sebze ve meyvelerle yapabiliriz fakat gizli kahramanlarımız sağlık için kuruyemiş olmaktadır.

Kuruyemişler ve Faydaları

⦁ Antepfıstığı günlük olarak 10-12 adet tüketilmesi halinde vücutta ki yağ ihtiyacını karşılamaktadır. 100 gr antepfıstığı içerisinde günlük olarak ihtiyacımız olan protein, vitamin ve B1 aynı zaman da fosfor ihtiyacını karşılamaktadır. Antepfıstığı aynı zamanda kandaki şekeri dengelemeye yardımcı olmaktadır. Aynı zaman da akciğer için iyi bir iltihap temizleyicisidir.
⦁ Sağlık için kuruyemiş her gün tüketilmesi gereken yiyecekler arasındadır. Badem de günlük olarak tüketilmesi gereken kuruyemişlerdendir. Badem sinirleri kuvvetlendirir, göğüs hastalıklarını önlemeye yardımcı olur, böbrek ve idrar yolları iltihapları için oldukça faydalıdır. Her gün 42 gram tüketilen badem kalp hastalıkları riskini azaltır.
⦁ Fındık, omega 3 kaynağı olarak bilinmektedir. Kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur. İçeriğinde barındırdığı E vitamini sayesinde yaşlanma karşıtıdır. Gebelik için oldukça önemli olan B9 vitaminini bünyesinde barındırmaktadır. Kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltmaktadır.
⦁ Sağlık için kuruyemiş tüketmek gerektiğinin artık çoğu insan farkındadır. Sağlığı korumak için tüketilmesi gereken bir başka kuruyemiş ise; kuru kayısıdır. Kuru kayısı beyin fonksiyonlarını düzenler. Her gün düzenli olarak alınan kuru kayısı cildi güzelleştirir. Kan yapımı için oldukça etkilidir. Kalp kaslarının kuvvetlenmesinde aktif rol oynar. Sindirim problemi yaşayanlar için oldukça önemlidir. Sindirim sistemini çalıştırmak için kuru kayısı her gün tüketilmelidir. Ardından da ılık su içilmelidir. Sindirim sistemini düzenli olarak çalıştırmaya başlaması asla gecikmeyecektir. Cildin parlaması ve sağlıklı olması açısından da kayısı tüketilmelidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top