Afrodizyak Etkisi Yaratan Yiyecekler

Afrodizyak-Etkisi-Yaratan-Yiyecekler-620x320

Bazı yiyecekleri tüketmek; hormonları, enerji, stres düzeylerini etkiler ve cinsel yaşam üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir. Hemen her kültürde cinsel konulara çözüm olarak kullanılmıştır. Belirli gıdalar, cinsel libidoyu arttırabilir ve tüm duygularınızı harekete geçirerek cinsel gücünüzü ortaya çıkarır. Aşağıda en etkili afrodizyak yiyeceklerin listesi sizleri bekliyor.

Anason Tohumu

Eski Yunanlılar ve Romalılar anason tohumlarını emerek cinsel arzularının artacağına inanırlardı.  Anason, testosteron hormonu benzeri etkilere sahiptir ve kadınlık hormonları içermektedir.

Avokado

Afrodizyak etkisi bulunan ve Azteklerden beri cinsel enerjiyi arttırmak için kullanılan bir meyvedir.

Muz

B vitaminleri ve potasyum bakımından zengin olması nedeniyle cinsellik hormonlarını arttırdığı bilinir ve en çok tercih edilen afrodizyak yiyecekler arasındadır.

Fesleğen

Yüzyıllar boyunca insanlar fesleğeni cinsel dürtülerini teşvik etmek ve bereketi artırmak için kullanmışlardır. Fesleğen kokusu erkeklerin cinsel isteğini arttırır. Fesleğen, kan dolaşımını da hızlandırır ve cinsel uyarılma sağlar.

Kakule

Bu aromatik baharat, bazı kültürlerde güçlü bir afrodizyak olarak bilinir. Aynı zamanda iktidarsızlık tedavisinde de yararlı olduğu düşünülmektedir. Tüketildiği zaman kan akışını hızlandırarak cinsel performansı arttırır.

Çikolata

Her zaman romantizm ve aşkın sembolü olan çikolata, Aztek hükümdarının cinsel yeteneklerini geliştirmek için kullandığı bir yiyecektir. Mutluluk duygusu veren çikolata, özellikle bayanlar için oldukça etkili bir afrodizyaktır.

Acı Biber

Acı biber yedikten sonraki durum, seks yaparken yaşanan duygulara benzetilir. Örneğin; terleme, kalp atışının hızlanması ve kan dolaşımının artması, cinsel heyecanı arttıran özelliklerle birebirdir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top