Bir kuruş bile harcamadan bir ay yaşayabilir misiniz

Bir kuruş bile harcamadan bir ay yaşayabilir misiniz

Flaman kökenli üniversite öğrencisi Jill de Graaf, bunun mümkün olabileceğini kanıtladı. 20 yaşındaki genç kız, 30 gün boyunca dükkanların atmaya hazırlandığı gıda maddeleriyle beslendi. Okuluna ve işine bisikletle gidip gelen Jill de Graaf, bir ay boyunca tek kuruş harcamadan yaşadı. Genç kız, “beş parasız bir yoksul gibi” sürdürdüğü yaşamının ayrıntılarını günlüğüne not ederek internet üzerinden paylaştı. Hollanda – Belçika arasında küçük bir köyde dünyaya gelen Jill, çevre konusunda duyarlı bir ailede yetişmiş.


Jill de Graaf’ın yaşama bakışı, Sint Lucas Üniversitesi’nde Grafik okumak için Anvers kentine taşınmasıyla değişmiş. Okuldan arta kalan zamanlarında bir restoranda çalışmaya başlamış Jill’in Büyük şehirde en fazla dikkatini çeken şey, insanların çevreye yaklaşımı ve çöp alışkanlığı olmuş.


Gıda israfına tepki


Çalıştığı restoranda her gün bir çok yiyeceğin çöpe gitmesinden rahatsız olunca bir şeyler yapmak istemiş. İnsanlar, toplumun her kesiminde yaşanan yoksulluk konusunda duyarsız. Oysa çok az harcamayla da yaşanabilir” diye düşünmüş. “Çöp atma alışkanlığı konusunda insanların bilinçlendirilmesi ve fakirlik konusunda süregelen tabunun yıkılmasına katkıda bulunmak istedim” diyen Jill, kendi sınırlarını zorlamaya” karar vermiş. Bunun için de Nisan ayı başında, yiyecek alacak parası olmayan insanlar gibi yaşamaya başlamış.


Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top