Eski sevgiliyi unutturan 5 öneri

Eski sevgiliyi unutturan 5 öneri

Aranızda taze bir ayrılık yaşamış ya da sevgilisinin gölgesinden kurtulmakta güçlük çeken kimse var mı? Eski sevgiliyi unutmak imkansızdır, hafıza kaybı yaşamadığınız sürece. Ayrılıktan sonra ortaya çıkan sorunların çözümü, eski sevgiliyi unutmayı değil, onsuz nasıl yaşanılacağını öğrenmeyi sağlar.


Eski sevgili, geleceğiniz için bir engel haline gelebilir. Hayatınıza yeni biri girdiğinde, onu her zaman eski sevgilinizle karşılaştırırsınız. Bellekte var olan hala eski sevgilidir, sebepsiz yere üzülmenize yol açar. Unutmayın, şu an için ve gelecek için yaşıyorsunuz; geçmiş için değil. Artık yanınızda olmadığı gerçeği ile yüzleşmeniz gerekiyor.


İşte uygulamanız gereken 5 adım:


Tüm iletişim yöntemlerinden kurtulun, aramayın onu


Sevgi ne kadar yoğunsa, bırakmak o kadar zor olur. Ancak iyiliğiniz için hem kendinize hem de karşınızdakine karşı acımasız olmanız gerekiyor. Eski sevgilinizin yeniden hayatınıza girmesine, kafanızı karıştırmasına aracı olabilecek araçlardan kurtulun. Eski sevgilinizden gerçekten uzak olabilmek adına sosyal medya da dahil olmak üzere ona ulaşabileceğiniz tüm irtibat yollarını silin. 


Arkadaşlarınızla görüşün


Henüz ayrılmamışken sevgilinizle vakit geçirmekten arkadaşlarınızla görüşmeye pek fırsat bulamadınız, değil mi? Şu an arkadaşlarınıza yeniden vakit ayırmanın tam zamanı. Duygularınızı istediğiniz kadar gösterebilirsiniz; arkadaşlarınız size destek olacaklar ve bu süreci atlatabilecek kadar güçlü olduğunuza inanacaklar.


Kendinizi şımartın


Uzun süredir kendinizi şımartmıyor musunuz? Kuaföre gidin, bakım yaptırın, saçlarınızı kestirin, rahatlamak için spaya gidin. Hayatın tadını çıkarın; eski bir ilişki yüzünden sürekli ağlamak, yalnızca hüzünlenmenize sebep olacak, unutmanızı güçleştirecek.


Yeniden aşık olun


Evet, birçok kadın yeni bitmiş bir ilişkiden hemen sonra yeniden aşık olmayı istemez. Ancak biliyorsunuz ki aşk, beynin işleyişi ile yakından ilişkilidir. Kalp kırıklığı ya da ayrılık sonrası beyin doğal olarak bir tür ‘kuraklık’ evresine girer. Bu evrede, perişan bir halde aşk için yalvaracak duruma gelir, eski sevgilinizin geri dönmesini ummaya başlarsınız. Beyninizin ‘kurumamasının’ tek yolu, yeniden aşık olmaktır. Çünkü aşk, beyninizin yeniden ‘verimli’ evreye girmesini sağlar.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top