Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Malzemeler
2 paket bitter çikolata
80 gr. tereyağı
8 adet yumurta
300 gr. esmer şeker
240 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ganajı için:
4 paket bitter çikolata
200 ml. krema
Kreması için:
500 ml. krema
100 gr. pudra şekeri
Arası ve üzeri için:
500 gr. çilek
Nasıl yapılır
Kek için: Şeker ve yumurtaları çırpın. Tereyağını eritin, kenara alıp çikolatayı ilave edin ve karıştırarak eritin. Eriyen çikolatayı yumurtalı karışıma karıştırarak ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yeniden çırpın ve yağlanmış kek kalıplarına ikiye bölüştürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Ganaj için: Kremayı ısıtın ve kenara alıp çikolatayı eritin. Soğutun.
Krema için: Krema ve pudra şekerini iyice sertleşinceye kadar çırpın ve dolapta iyice soğutun.
Birleştirmek için: Kekleri iyice soğuyunca ortadan ikiye bölüp 4 parça kek elde edin. Bir tanesini önünüze alıp, krema sürün, çilek yerleştirin ve ortasına çikolata dökün. Üstüne 2. keki yerleştirin. Ve aynı şekilde tüm katlar bitene kadar dizin. En son katı koyduktan sonra en üstüne çikolatayı sürüp, dolaba atın ve soğutun. Ardından dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun…