Kaşık Dökmesi

kasik-dokmesi-tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 buçuk su bardağı un.

 Yapılışı

Derin bir kap içerisinde yoğurt, yumurta ve sıvı yağ güzelce çırpılır.
Üzerine kabartma tozu, tuz ve un eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kek hamuru gibi koyu kıvamlı bir hamur elde edilir, gerekirse biraz daha un ilavesi yapılabilir.
Teflon tavanın tabanı, bir kereye mahsus çok az yağlanıp kızdırılır.
Hazırlanan hamurdan birer kaşık alınıp tavaya dökülür ve kaşığın tersi ile üzeri düzeltilir.
Orta ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilen kaşık dökmesi, servis tabağına çıkartılır.
Harlı ateşte pişirilirse hamurun içi iyi pişmeyebilir.
Hazırlanan kaşık dökmesi sıcak olarak servise sunulur.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top