Makyaj Önerileri

makyaj-onerileri

Her kadının mutlaka evden çıkmadan rimel, göz kalemi ve ruj kullandığını ve yazın ilerleyen günlerinde sıcakların da bastırmasıyla birlikte makyaj yapmanın zorlaştığı günlerde basitçe bilmemiz gereken birkaç altın kuralı sizler için sıralayalım istedik.
Makyaj önerilerimize başlamadan önce her gün sabah ve akşam yatmadan önce olmak üzere günde iki defa yüzümüzü temizlememiz ve nemlendirmemiz gerektiğini çoğu kadın biliyor.  Böylece hem cildimizin nefes almasını sağlamış oluyoruz hem de yüzümüzün yaşlanmasını geciktirmiş oluyoruz.
Makyaj önerileri  yapmaya başlamadan öncelikle yüzümüzde ilk bakmamız gereken, her gün kaşlarımızın alınıp alınmaması gerektiğini şöyle bir kontrol ettikten sonra sürdüğümüz nemlendiriciler bizim için makyaj baz fonumuzu oluşturuyor. Normalde cilt tipimize göre kışın uyguladığımız fondötenleri ve pudraları yazın yüzümüzde herhangi bir pürüz yok ise kullanmamayı tercih edebiliriz. Eğer böyle bir sorunumuz var ise, tenimizin tonlarında yağsız bir kapatıcıyı tercih ederek yüzümüze uygulama yapabiliriz.
Göz makyajı ile makyajımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Öncelikle yuvarlak ve çıkık bir göz yapısına sahip iseniz daha koyu renkleri ve gölgelendirmeleri farlarınızda kullanmanızdan yanayız. Yuvarlak göz yapıları için likit ve farlar ile gözümüzün dış çevresine doğru uzatılmış kuyruk kıvamında gölgelendirme ve ince düz, kuyruklu bir likit çekerek göz yapımızı daha çekik ve daha uzun bir görüntü almasını sağlayabiliriz. Eğer çekik gözlü isek de, gölgelerden ziyade sadece göz kapaklarımıza uygulayacağımız tek renk bir far ile kolayca yazlık göz makyajımızı rimelimizi de sürerek tamamlayabiliriz. Rimel seçiminde ise kendiliğinden kirpik ekleyen rimellerden tutun da takma kirpiklere kadar bir çok alternatif her marka için mümkün oluyor. Rimel sürerken ise göz diplerinden başlayarak dışarıya doğru rimel uygulaması yapmamız ve en az birkaç defa aynı şekilde hafifçe tekrarlamamız gerekiyor. Yaz günlerinde, plajlarda ve havuzlarda kullanım açısından suya dayanıklı rimelleri tercih edebiliriz.
Allık kısmına geldiğimizde ise her yaz sezonunda moda olan pudra renklerini ve şeftali tonlarını ve pembe renk tonlarını kullanmak sizi hem daha dinamik hem de yazlık renk seçiminizi doğru yapmış gösterecektir. Allık uygularken ise yanaklarımızdan şakaklarımıza doğru allık fırçasını tek seferde uygulamak gerekli çünkü birden fazla kez uyguladığınızda renk tonu baskınlaşır ve aşırılığa kaçabiliriz.
Makyaj önerileri konumuzu ruj seçiminiz ile sonlandırıyoruz. Dudak yapımıza göre önce dudak kalemi ile dudak çevremizin etrafından ince bir çizgi halinde üzerinden geçiyoruz. Güzel bir şekilde rujumuzu sürelim ve kalıcı olsun istiyorsak da mutlaka ruj fırçası ile rujumuzu uygulamamız gerekiyor. Aradaki farkı hemen fark edeceksiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top